5 Easy Facts About schoorsteenvegen Described

Wiki Article

Deze laag wordt ook wel creosoot genoemd en kan gemakkelijk een schoorsteenbrand veroorzaken. Met een regelmatige schoonmaakbeurt van de schoorsteen en het rookkanaal voorkom je een hoop ellende.

Doorgaans hoef je voor de brandverzekering geen attesten voor te leggen dat je de schoorsteen hebt laten vegen. Permit op, de verzekering gaat er wel vanuit dat je de schouw goed onderhoudt en maatregelen treft om brand te voorkomen. Bovendien geven sommige verzekeraars ook korting bij regelmatig onderhoud.

Milieuvriendelijk: doordat je bespaart op brandstof stoot je ook minder CO2 uit. Daarnaast leiden minder roet en teer in de schouw ook tot minder fijnstof en schadelijke roetdeeltjes in de lucht.

Schoorsteenkap plaatsen (vanaf € twenty): om te vermijden dat vogels zich in je schoorsteen thuis gaan voelen, kan je aan de schoorsteenveger vragen om een rooster of schoorsteenkap te plaatsen.

Omdat je niet verbonden bent aan wettelijke verplichtingen ben je vrij om de schouw te laten kuisen door wie je wil. Je kan een professionele schoorsteenveger inschakelen of je kan zelf aan de slag gaan.

Tweejaarlijkse reiniging: heb je een verwarmingsinstallatie op gasoline, dan volstaat het doorgaans om de schoorsteen om de 2 jaar te reinigen.

Het van buitenaf schoonmaken gebeurt fulfilled een borstel, die bevestigd is aan een kabel satisfied een gewicht.

Veiligheid staat voorop bij het gebruik van een kachel. Goed veegmateriaal zorgt ervoor dat rookgassen moeiteloos kunnen ontsnappen, waardoor het risico op koolmonoxidevergiftiging wordt geminimaliseerd.

Ook zonder verplichting laat je het reinigen beter about aan een professionele schoorsteenveger. Er zijn two belangrijke redenen:

"Was op zoek naar een partij voor check here zonnepanelen, dus vulde het formulier in. Na een paar dagen zaten we al in het traject met one van de voorgestelde bedrijven. Erg tevreden!"

Schoorsteenvegers in Nederland geven ook advies above veilig stoken en onderhoud. Op deze manier speel jij ook een rol in de brandveiligheid van jouw woning. Daarnaast is het schoonhouden van jouw schoorsteen niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor je verzekering.

Schoorsteenbranden of koolmonoxidevergiftiging vermijden? Dat doe je het best doorway je schoorsteen regelmatig grondig te laten vegen. Niet alleen maak je je woning zo veiliger, maar tegelijkertijd bespaar je ook op energiekosten en stoot je minder CO2 uit.

"Ik wilde echt wat doen aan de isolatie van mijn huis, dus ben on the net op zoek gegaan naar bedrijven voor die klus. By way of Solvari werd ik binnen ‘n 7 days gematcht aan two firma’s uit mijn buurt. 1 bedrijf gaat mijn dak nu isoleren."

Trustoo helpt je verder Een goed onderhouden schoorsteen is van groot belang voor de veiligheid en efficiëntie van je woning. Door te kiezen voor een erkende schoorsteenveger in Nederland voorkom je brandgevaar en verzekeringsproblemen. Trustoo maakt het makkelijk om de juiste schoorsteenveger te vinden in Nederland en offertes aan te vragen.

Report this wiki page